Wij hanteren de RIS-methode (Rijopleiding In Stappen).

Deze manier van opleiden is er helemaal opgericht om snel en veilig te kunnen slagen voor het examen Rijbewijs B. Tevens is de opleiding ontwikkeld samen met het CBR.  Je kan iedere les thuis zelf al voorbereiden aan de hand van je RIS-praktijkboek die je bij het begin van rijopleiding ontvangt.

In de gehele opleiding kom je vier modules tegen die allemaal worden afgesloten met een toets. De vier modules zijn; 1 voertuigbediening, 2 eenvoudige verkeerssituaties, 3 complexe verkeerssituaties en 4 verantwoord gedrag. Modules 1 en 2 zullen door je eigen instructeur worden getoetst.

De derde toets (RIS deeltoets 3, ook wel de TussenTijdse Toets genoemd) wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Voor deze Tussentijdse Toets kun je niet zakken. Je krijgt wel aan het einde een advies van de examinator, waardoor je weet waar je eventueel nog aan zou kunnen werken. Dit vergroot uiteraard je kans om in 1 keer te slagen. Je kan tijdens de Tussentijdse Toets ook vrijstelling behalen voor de bijzondere verrichtingen.

Tenslotte wordt de opleiding afgesloten met RIS deeltoets 4 oftewel het praktijkexamen. Om een examen voor je te kunnen plannen bij het CBR moet je ons machtigen via MIJN CBR

Wanneer je begint met je rijopleiding voor Rijbewijs B is het erg belangrijk dat je de verkeersregels kent. De regelgeving vormt een belangrijk onderdeel van de rijopleiding. Het is slim te beginnen met je theorie voor dat je start met je rijopleiding.
Voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. De theorie heeft tot doel verkeerskennis, gevaarherkenning en inzicht te ontwikkelen. Dit alles is nodig om inzicht te verkrijgen in eigen mogelijkheden en tekortkomingen, en die van andere weggebruikers waarmee jij straks te maken krijgt in het verkeer.

Om deel te nemen aan het theorie examen moet je minstens 16 jaar zijn. Het theorie certificaat is 1 ½ jaar geldig.

Wil je graag beginnen met rijlessen voor je Rijbewijs B en zoek je een goede instructeur? Kies dan voor Rijschool Kroonenburg!

Onze rijschool gebruikt de RijbewijsApp. Met de RijbewijsApp kun je eenvoudig je planning, historie, instructiekaart, facturen en betalingen inzien.  Je krijgt netjes een herinnering voor je volgende rijles en kan je volledige lesrooster inzien.

 Je ontvangt zelf een herinnering 30 min vooraf aan de rijles op je smartphone, zodat u nooit meer een rijles hoeft te vergeten.

 De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Theorie lesmateriaal nodig? Wij geven jou korting!

Nu Bestellen

VIDEO’S

HOE WERKT HET BIJ HET CBR?

Tijdens je rijopleiding voor Rijbewijs B heb je met regelmaat met het CBR te maken.

Bekijk daarom hieronder wat video’s om te zien hoe het allemaal gaat.

Inschrijven

Wil jij beginnen met rijlessen? Schrijf je dan nu in!